Kamis, 12 November 2015

Kontra Of Herbs - The Senarai Sebab Untuk Mengelakkan Herba (Bahagian 4)

Kontra Of Herbs - The Senarai Sebab Untuk Mengelakkan Herba (Bahagian 4)

Herba terbukti sangat membantu ketika berhadapan dengan pelbagai masalah kesihatan selama anda menggunakannya dengan betul dan dalam kuantiti yang sesuai. Jika tidak, beberapa herba mungkin menimbulkan kesihatan anda kepada bahaya dan bukannya memperbaiki keadaan anda. Oleh itu, anda perlu berhati-hati apabila menggunakan pelbagai herba.

Akar Maral tidak digalakkan untuk orang yang mengalami tekanan darah tinggi, masalah jantung, insomnia dan meningkatkan kerengsaan.
Kuning air lily adalah beracun dan tidak boleh digunakan oleh orang yang mengalami tekanan darah tinggi, masalah jantung, insomnia dan meningkatkan kerengsaan. Anda tegas harus mematuhi dos yang dinyatakan.
Biji flaks harus dielakkan dalam kes cholecystitis dan hepatitis.
Wanita hamil harus mengelak daripada menggunakan pasli cinta.
Mei-lily adalah herba beracun dan harus digunakan mengikut arahan doktor anda. Anda tegas harus mematuhi dos yang dinyatakan.
Fumitory biasa adalah beracun. Anda tegas harus mematuhi dos yang dinyatakan.
Orang yang mengalami pencernaan, hati dan penyakit buah pinggang harus mengelak daripada menggunakan lobak pedas.
Thyme liar tidak digalakkan untuk orang yang menderita dari hati, perut, buah pinggang dan ulser duodenum; aterosklerosis dan sklerosis jantung. Di samping itu, herba ini tidak boleh digunakan oleh sebelum dan selepas jantung pesakit serangan. Ubat thyme liar tidak boleh digunakan untuk masa yang lama kerana hypofunction kelenjar tiroid herba ini mungkin memudahkan. Wanita hamil harus mengelak daripada menggunakan remedi thyme liar.
Marjoram adalah lemah beracun dan tidak digalakkan untuk wanita mengandung. Anda perlu mematuhi dos yang dinyatakan.
Motherwort (Leonurus Quinquelobatus) tidak digalakkan untuk orang yang mempunyai tekanan darah rendah dan jantung yang perlahan.
Melisa adalah lemah beracun. Herba ini tidak boleh digunakan oleh orang yang mempunyai tekanan darah yang berkurangan. Anda perlu mematuhi dos yang dinyatakan.
Bawang putih liar tidak digalakkan dalam kes penyakit gastrik.
Woodruff manis adalah herba beracun. Anda tegas harus mematuhi dos yang dinyatakan.
A penggunaan jangka panjang bearberry mungkin menyebabkan kerengsaan membran mukus saluran pencernaan. Herba ini jarang mungkin menyebabkan melukakan hati-ruam. Wanita hamil harus mengelak daripada menggunakan bearberry.
Daun, puncak dan buah-buahan yang belum masak nightshade hitam adalah beracun dan boleh merosakkan membran mukus organ-organ pencernaan dan sistem saraf. Anda tegas harus mematuhi dos yang dinyatakan.
Common ubat Jelatang tidak digalakkan untuk mereka yang mempunyai pembekuan darah yang berlebihan. Di samping itu, wanita hamil dan orang yang mengalami tekanan darah tinggi dan aterosklerosis harus mengelak daripada menggunakan herba.
Ash adalah beracun. Anda tegas harus mematuhi dos yang dinyatakan. Herba ini tidak digalakkan dalam kes tekanan darah tinggi dan aterosklerosis.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar